Naruto RYO Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Naruto RYO Sitesi

Japon gibi göründüğüme bakma.Türküm,çarparım!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Oshi Döner mamülleri

YazarMesaj
Waden Samai
Chunin
Chunin

Oshi Döner mamülleri Empty
MesajKonu: Oshi Döner mamülleri   Oshi Döner mamülleri Icon_minitimePtsi Tem. 05, 2010 10:37 pm

Rp(Wipe)Out:Müşteri şeklinde gelebilirsiniz Rp.

Sabaha doğru Konoha'nın iri yarı meydan köylerinde kalabalığın arasında ezilirken kendimi son çabayla köşede daha farkedemediğim mermer düzlüklerine attım.Başımı yerden hafifçe kaldırdığımda gülümseyen ve mutlu bir adam bana el uzatıyordu.pala bıyıklı beyaz büyük bir şapka giyen , bir elinde büyük bir bıçak olan adamdan ilk önce korkarak geri sıçradım.Ama yüzünün güldüğünü görünce sevin içinde kaldım.O anda gözlerim doldu , bana yıllar sonra biri yardım ediyordu.Ama mutluluğumu belli etmek istemediğimden gözümü selerek onca kalabalığğın gürültüsü içide adamın elinden tutarak ayağı kalktım.Karşımdaki cömert adama bakarak şaşkın şaşkın ayağa kalktığımda o beni biraz süzdü.Yüzü kederlenmiş gibi oldu birden , bunun üstüne üstümü başımı bir gözledim ve nekadarda dağınık olduğumu fakettim , yırtık pırtık kıyafetlerimle acı çekiyordum neredeyse , ben üzermi biraz gördükten sonra kızardığımda karşımdaki adamın bana birşeyler dediğini duyduğumda ona kulak verdim. "Hahaha! Evlat , galiba yeni kıyafetlere ihtiyacın var.Sana yardım etmek isterim.Ama dükkanımda bir süre çalışman gerekecek."Derken yüzü gülüyor eliyle büyaz önlüklü koca göbeğini sıvazlıyordu.Biraz utanç biraz sevinçle "H...ha! Tabiki oluré"...

Adam koca bir kahkaha daha attıktan sonra beni koca eliyle omzumdan kavradığı gibi önümde daha yeni fakettiğim dükkana götürdü.Tabelasında Oshi yazıyor ve garib sloganlar yazıyordu.Bu hızda dükkanın kendisini görme fırsatım olmadan dükkan kapısından içeri fırladım.Beyaz duvarların üzerinde garip resimler bulunuyor duvarlar aşşağıda bir mermerle buluşarak kat kat iniyordu.Onun kenarında büyük bir masa vardı ve bu masanın içi geniş bir alana oyulmuştu.Oyuğun içinde ateşin üzerine bir demir asılı , demirin üstündede garip bir et parçası dönüyordu. "İşte!"Dedi Adam "Burası benim döner dükkanım , Döner benim icadım olan güzel bir ettir.Tavuk yada normal etle yapabiliyorum.Ama son günlerde fazla müşterim olduğunu söyleyemem. Bu döneri ilk kez Suna'dan ayrılırken abimle birlikte inek etinden yapmıştık.Ama sana tarihi anlatmama luzum yok! Hemen içeri git ve oradaki şişko abine yeni eleman olduğunu anlat." İri adam hala mutluydu , ve dükkandaki uzun masalarda oturan adamlarda dik dik ona baktı , kısa sürede onlarında yüzü güldü ve kendi muhabbetlerine döndüler.Ben heycan içinde salonun batıya doğru bölündüğükısıma girdim.Burada incik , boncukla örülmüş kapılar vardı.Kapılardan birinin açık olduğunu görünce sessiz sedasız oraya girdim.İçeride şişko ama genç bir abi görmüştüm.Burası mutfak olmalıydı , ve oda lavabo içinde birşeyler yıkıyordu , yavaşca yanına giderek sırtından dürttüm.İrkilerek bana döndü şaşkın şaşkın bakmaya başladı , elleri köpük olmuş , ve oda beyaz önlük giyiyordu. "Hey çocuk!Niye geldin buraya?"Dediğinde verecek cevap bulamamıştım aba dilim yavaş yavaş çözüldüğünde burada işe başladığımı söyledim.Oda yine beni itikleye itikleye başka bir odaya götürdü.Buranın duvarları bembe olan bir odaydı dar ama bür sürü vitrine sahipti. Hemen birtanesini açarak içinden minik bir önlük ve şapka çıkardı. Sonra üzerimd denedi "Hmm" ve "Hamm.."Gibi kaba sesler çıkara çıkara vitrindek kolilerle bir süre uğraştı.En sonunda benim üstüme tam olarak oturmasada yeterli ölçüde üniformayı buldu."Hadi bakalım küçük usta! Git içeride giyin bunları"Deyerek beni odanın kapısına doğru itiklediğinde bir hal olmuştum. Ne olduğunun farkına varmam pek uzun sürememiştiki yandaki boş odadan aşcı kıyafetiyle çıkıverdim.Şişko abiye hiç yanaşmadan tekrar asıl döer ustasına gelerek yanında bir süre bekledim.Beni farketmesi uzun sürmemiştiki hemen masadan içeri çekerek koca bir et yığınını önüme çekti."Tamaam! Şimdide gerçek bir dönerci olmayı öğren , sana birkaç örnek göstericeğim.Sonra onlara göre dilimle bu eti , sonrada yerleri süpüreceksin!"Boyun eğerek arkamdaki sandalyeyi çektim ve oturdum.Usta ayak üstü bıçakla birkaç dilim yaptıktan sonra "İnce kesmeye özen göster , daha karlı çıkarsın"diyerek sinsi sinsi göz kırptı bana. Ama bende artık mutluydum ve ustanın gidişiyle birlikte döner bıçğını elime aldım. Biraz inceledim , kocaman ama hafif kavisli bir bıçaktı.Önümdei Döner etini kesmeye başladım , biraz zor ve ağırdı.Hatta tıkırdıyordu.Ama ilk dilimim şişko abinin söylediğine göre güzel bir başlangıçtı.Bu antremanı daha nekadar yapmam gerektiği hakkında bilgim yoktu ama sürekli olarak tekrar yaptım , ince kesiyor olsam bile bu zaman alıyordu.Daha seri olmam gerekiyordu...

Uzun bir çabayla daha düzgün dönerler dilimlemeye başladım , hızımda artmıştı.Usta akşama doğru geldiğinde terlemiş ve yorgun görünüyordu , ilk önce kestiğim dönerlere yöneldi."Ooo!Elin pek marifetliymiş Samai efendi!"Dedi.Ama dahada fazla bir bilgi vermeden şişkoabinin gitmesine izin vererek kapının önündeki tahta sargıları indirdi."Samai , hadi akşam oldu.Bugünlük bukadar!"diyerek lambaya doğru gitti , ışığı söndürerek benim ardımdan dışarı çıktı , bense evime doğru koca adımlarla ilerliyordum...

YARIN

Sabah uyandığımda kahvaltı bile etmeden aapar topar kalktım.Yorgan düğümünden sıyrılarak gece kapının önüne serdiğim aşcı kıyafetlerine büründüm.Dışarı çıkarak dükkana doğru yol aldım.Yolda ilerlerken güneşin iyice tepeye dikildiğini görmüştüm , geç kalmış olmalıydım.Hızıma hız katarak Konoha meydanının avisli sokaklarında depart attım , yol üstünde halk boşluğu eskisinden daha yoğundu.Ama hızımda bir yavaşlamaya sebeb olmamıştı.Oana kadar farketmediğim güzel içek kokusu ormanın kenarlarından esti.Koku bana huzur veriyordu , yinede dükkana vardığımı anlamama sebep olan şey çiçek kokusunun taze döner kokusuna dönüşmesiydi.Tabelaya ve dükkan dışına büyük merakla batım.Sıradan bir dükkandan farksız gözüküyordu.Ama camın arkasında beni çağıran eli görünce hemen içeri daldım henüz hiç müşteri yoktu.Ama usta mutlulukla beni çağırdı , alalacele elime döner bıçağını vererek gerçek döner masasına itti beni , alttan sıcak alevler sürekli dönen et yığınını bi güzel pişiriyor gibiydi.O kokuyu sonkez koklardım "Birdaki müşteriyinin dönerini sen hazırlayacaksın! Oyüzden burada biraz alıştırma yap!"Dedi ve bana birkaç teknik öğretmeye başladı...

Oshi Döner mamülleri
1 sayfadaki 1 sayfası